Blandford Woods SANG
Case study

Blandford Woods SANG

Mayer Brown were commissioned by Grainger plc to undertake design work associated with the provision of a Suitable Alternative Natural Greenspace (SANG), known as “Blandford Woods” in Aldershot. The works are currently being constructed by Grainger’s contractor and will be handed over to the Land Trust, who will maintain the SANG in the future.

Transport Planning
Infrastructure Design
Environmental Assessment

Details

The site is located in Aldershot and following significant clearance works to remove windthrown trees, a new network of paths is being created with many timber bridges being installed to negotiate ditch crossings. The site links to the nearby Wellesley Woodlands, increasing the accessible outdoor space for the surrounding community.

We are excited to have the opportunity to contribute to the preservation and enhancement of the Blandford SANG, and through the Project Team’s dedication to sustainable practices, innovative designs, and seamless integration we hope that that the use the SANG can help everyone enjoy the intrinsic beauty of nature.

For more information on this project, or to see how we can be of assistance to you, please contact us.

Related content


Request callback

Please leave us your details and we will endeavour to call you back as soon as we can.

Request callback

Keep in touch

Sign up to keep in touch

Visit our preference centre to sign up for our e-newsletter and update your preferences.

ROSPA
CQMS
Construction Line
Bloom
Mind
Woking Food Bank
bmtrada